Sisteme de stingere automata a incendiilor

✔ CONSULTANTA ✔ PROIECTARE ✔ INSTALARE ✔ MENTENANTA

Hidrant interior, sistem de stingere incendiiSiguranta este importanta, indiferent de mediul in care activam. In proiectele implementate de TOTAL ELECTROCONSTRUCT VG SRL punem pe primul plan siguranta oamenilor, a echipamentelor, dar si a mediului.

Sistemele de stingere automata a incendiilor sunt proiectate pentru a asigura protectia la incendii a unor spatii speciale (cum ar fi camerele de servere, arhive de documente, depozite de patrimoniu) iar procedura de stingere, precum si agentul utilizat la stingerea propriu-zisa, trebuie sa corespunda unor norme stricte de mediu si securitate operationala.

Elementele unui sistem de stingere sunt in mare parte similare celor ale unui sistem de avertizare (contine si elemente de detectie si alertare), insa mai intervin si elemente caracteristice, cum ar fi duzele de evacuare, conductele de transport al agentului de stingere, cilindrii sub presiune in care este depozitat agentul de stingere, prescriptii speciale pentru spatiul in care trebuie sa fie depozitati cilindrii, centrala de stingere se programeaza in mod special astfel incat sa nu existe riscul declansarii la alarme false (agentul de stingere nu este intotdeauna tocmai accesibil, iar procedura de reintroducere in sistem este una costisitoare, atat ca bani cat si ca timp).

Sistemul antiincendiu este proiectat sa ramana in functiune un anumit timp, functie de tipul si importanta obiectivului, dupa declansarea incendiului. In tot acest timp centrala antiincendiu este responsabila de realizarea mai multor comenzi si monitorizari: comanda sistemul de evacuare a persoanelor in caz de incendiu, comanda sistemul de evacuare a fumului si a gazelor, comanda sistemelor de stingere si limitare a incendiilor, etc.

Scopul oricarui sistem de stingere este de a minimiza pierderile si daunele la nivelul bunurilor si persoanelor aflate in spatiul protejat. Apa este un agent de stingere excelent, datorita capacitatii de a absorbi caldura si de a opri procesul de ardere. De multe ori, utilizarea apei poate dauna bunurilor, astfel pentru zonele i n care sunt pastrate bunuri de mare valoare apa nu este solutia ideala.

Pentru astfel de situatii agentii de stingere gazosi si sistemele bazate pe aerosoli reprezinta solutia optima, deoarece acestia nu lasa reziduuri, obiectele de valoare raman intacte.

In cadrul solutiilor integrate va propunem cele mai performante sisteme de stingere a incendiilor, cat si tehnologii de alertare sau prevenire.

  • Stingere cu apa: sprinklere, ceata de apa;
  • Stingere cu spuma;
  • Stingere cu gaze: gaze inerte, gaze chimice.

Serviciile de instalare si mentenanta se fac prin intermediul colaboratorilor nostri.

Echipa noastra de specialisti identifica solutii personalizate pentru afacerea dumneavoastra, astfel incat sa acoperim toate riscurile legate de siguranta impotriva incendiilor. Respectam cele mai inalte standarde de functionare din domeniu, ramanand competitivi din punct de vedere comercial.

Oameni, echipamente, mediu

SIGURANTA ESTE IMPORTANTA!